Święto Boksu w Toruniu

12-13 października 2013 r. w Toruniu został rozegrany XVII Międzynarodowy Turniej Bokserski im. Zygmunta Krygiera. Impreza jest jednym z najważniejszych corocznych wydarzeń w polskim pięściarstwie, a każda kolejna edycja gromadzi czołówkę europejskiego boksu. Udział w tegorocznych zawodach wzięło 71 zawodników z m.in.  z Niemiec, Rosji, Szwajcarii, Szwecji i Litwy.

„Ten turniej pokazał, że na tle swoich rówieśników bardzo dobrze wypadają nasi sportowcy” – mówi organizator turnieju i trener toruńskich bokserów Henryk Żołnowski.

Uroczyste rozpoczęcie niedzielnych finałów uświetniła wizyta Dariusza Michalczewskiego, który w towarzystwie członków klubu motorowego, przejechał w widowiskowej paradzie przez centrum miasta.

Tiger wprowadził na salę sportową, świeżo upieczoną Mistrzynię Świata w boksie – Anetę Rygielską. Wizyta Dariusza Michalczewskiego była unikalną okazją do uzyskania autografu i zrobienie sobie zdjęcia z naszym kilkukrotnym mistrzem świata w boksie zawodowym.

Fundacja jak co roku wspiera turniej przekazując nagrody dla młodych pięściarzy.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z turnieju