Zakończenie Wakacyjnej Wioski Tematycznej

W dniu 09.08.2013r. zakończone zostały działania w ramach „Wakacyjnej Wioski Tematycznej” będącej częścią Wejherowskiego Programu Aktywności Lokalnej „Wspólna sprawa”. Trzy tygodnie wspólnych działań dzieci i ich rodziców pozwoliły poznać się lepiej oraz sprawdzić się w nowych, często zaskakujących rolach.
Fundacja Równe Szanse wraz z Pomorskim Hospicjum dla Dzieci podczas zakończenia „Wakacyjnej Wioski Tematycznej” w Wejherowie przygotowała atrakcje sportowe dla najmłodszych, podczas których można było wygrać mnóstwo atrakcyjnych nagród.  W prowadzeniu i w koordynowaniu konkurencji bardzo zaangażowały się mamy ze śródmieścia, co wychodziło im rewelacyjnie.  Chętni mogli pomalować twarz w kolorze swojej ulubionej drużyny piłkarskiej lub zrobic zmywalny tatuaż.
Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, zakończenie akcji odbyło się terenie Ośrodka Szkolno -Wychowawczego nr 1 w Wejherowie, którego zwieńczeniem był mecz .  W meczu wzięły udział: drużyna młodzieżowa ze śródmieścia Wejherowa oraz drużyna samorządowa składająca się z przedstawicieli instytucji z Wejherowa. Obie drużyny wkładały mnóstwo zaangażowania i pasji w swoją grę. W czasie przerwy, na płycie boiska, zaprezentowali się najmłodsi uczestnicy, którzy odtańczyli znane wszystkim  – „kaczuchy”, a do walki zagrzewała grupa wygimnastykowanych cheerleaderek,