Rugbiści spełniają marzenie

27 października  2011 roku, dzięki Fundacji Darka Michalczewskiego oraz rugbistom z klubu Arka Gdynia udało się spełnić jedno z marzeń podopiecznych Gdyńskiego Stowarzyszenia Świętego Mikołaja Biskupa z Gdyni.

Fundacja zorganizowała spotkanie chłopców z zawodnikami, a Ci zaprosili młodych fanów na Narodowy Stadion Rugby.  Podczas odwiedzin dzieci mogły porozmawiać z rugbistami, dowiedzieć się jak często należy trenować, aby dostać się do drużyny, jakie dodatkowe hobby mają zawodnicy,a nawet czy trzeba się uczyć itd.
Podopieczni świetlicy otrzymali od Klubu drobne upominki natomiast od Fundacji piłki do rugby, na których zawodnicy złożyli swoje autografy. W ramach podziękowania dzieci przekazały jedną z piłek dla Klubu, na której każdy zapisał podziękowanie za spotkanie.
Oczywiście nie obeszło się bez pozowania do zdjęć oraz zwiedzania zakamarków stadionu. Chłopcy dowiedzieli się jak wyglądają szatnie zawodników,  sala do masażu, czy siłowania. Dzięki uprzejmości rugbystów dzieciaki mogły wejść na stadion i przez chwilę  „poćwiczyć” i usłyszeć kilka rad od doświadczonych graczy.

Jeszcze raz dziękujemy Zawodnikom za spotkanie, które było tak ważnym przeżyciem dla młodych fanów rugby.

Zapraszamy do Galerii
Zdjęcia można również obejrzeć na stronie Klubu:  www.arkarugby.pl/aktualnosci.html