Wycieczka do ZOO

27 października 2011 rokuFundacja „Równe Szanse” wraz z pracownikami kawiarni Starbucks zorganizowała wycieczkę dla dzieciaków ze Świetlicy Środowiskowej z Koleczkowa.

Wszyscy mieli pewne obawy co do październikowej pogody, ale niepotrzebnie.  To był jeden z najcieplejszych i najbardziej słonecznych dni października.
Dla większości z dzieci był pierwszy pobyt w ZOO i możliwość zobaczenia  tylu ciekawych zwierząt w jednym miejscu.

Kawiarnia Sturbucks sponsorowała bilety, a dzięki wolontariuszkom mogliśmy dowiedzieć się mnóstwa ciekawych informacji na temat oglądanych zwierząt.  Dzieci były pod ogromnym wrażeniem. Niestety ZOO jest ogromne a nóżki, naszych przyjaciół z Koleczkowa – małe, dlatego musieliśmy skrócić trochę wycieczkę.Dzieci jednogłośnie stwierdziły , że najfajniejsze są małpy i dinozaury…
Po  wędrówce  Fundacja zaprosiła dzieci na ciepły obiad do Restauracji „Łabędź”. Dzięki uprzejmości  właściciela  restauracja została otwarta  specjalnie dla małych gości, a pracownicy przygotowali przepyszny obiad.

Mamy nadzieję, że w przyszłości  uda się  zorganizować więcej wycieczek dla dzieci z Koleczkowa, może znajdzie się sponsor o dobrym sercu, który chęnie pomoże nam współfinansować wyjazdy.

Dziękujemy wszystkim za pomoc w realizacji tej wycieczki.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.